Remehe Elga Ace H4kw hybride warmtepomp

Zelf inregelen van de parameters


We nemen een warmtepomp. Dat klinkt makkelijk. Wat je vooraf niet te horen krijgt is dat het wel heel anders stoken is dan een oude vertrouwde gasketel.
Het vereist aanpassingen in gedrag en naar eigen wensen inregelen van de installatie, en daarvoor moet je eerst de nodige kennis opdoen.


In onderstaande documenten vind je mijn instellingen van de parameters van de Remeha Elga Ace hybride warmtepomp en hoe ik daartoe gekomen ben.
Met dank aan o.a. de websites van de familie Kleinman en HeatTransformers en de leden van FaceBook-groep Remeha Elga Ace.
Parameters
Actuele instelling van onze installatieopen document
Opgedane kennis
Regelstrategie, stooklijn, voetpunt, offset, defrosting, buffervat, etc.
Waar vind ik de parameters?
Instructievideo instellen parameters

open document
Logboek
Alle stappen die we doorlopen (hebben)open document
Interessante links
O.a. bronnenopen document
Situatieschets
Specificaties woning en installatieopen document

In mijn projectje REA (Remeha Elga Ace) heb ik door zelfstudie kennis opgedaan om de instellingen van onze hybride WP, in onze situatie, te kunnen personaliseren.
Dat heeft tijd en moeite gekost: ik moest eerst leren wat een stooklijn nou precies is, wat een voet-punt is, wat een offset is; ik leerde de formules voor de stooklijn kennen.
Met die opgedane kennis kon ik een basis-instelling berekenen/beredeneren als vertrekpunt voor het inregeltraject.
Om deze opgedane kennis niet kwijt te raken, heb ik deze (digitaal) op papier gezet. Mogelijk kunnen anderen hier ook hun voordeel mee doen.

DISCLAIMER
In mijn documenten staan alle parameters die ik gebruik (heb gebruikt) op onze ELGA ACE 4kW in onze situatie. Deze instellingen doen het niet automatisch bij iedereen goed! Pas elke keer maar een paar parameters aan en documenteer deze goed zodat ze ook terug kunnen worden gezet! Gebruik op eigen risico. Gebruik deze niet zomaar op andere modellen/merken warmtepompen.

contact-formulier                   www.keevel.euDe uitschieters naar lagere aanvoertemperatuur zijn metingen terwijl de WP stand-by was.

vandaag


gisteren


eergisteren


contact-formulier                   www.keevel.eu